Thuis krachttraining als beginner? Dit heb jij nodig…
07 maart 2021 
6 min. leestijd

Thuis krachttraining als beginner? Dit heb jij nodig…

Balen zeg! De sportscholen zijn gesloten en alle sportparkjes in het bos zijn overvol. Je moet nu dus thuis je krachttraining doen als beginner zijnde.

Oke, je bent nu dus verplicht om thuis te sporten. Dan heb je natuurlijk een schema en materialen nodig. Iedereen probeert je allerlei dure spullen aan te smeren, maar de waarheid is dat je met de goedkoopste attributen een perfecte thuis krachttraining kunt doen als beginner. Wij vertellen je precies wat je nodig hebt zonder de hoofdprijs te betalen, sommige materialen heb je waarschijnlijk al in huis!

BONUS: om het sporten met structuur te doen en dus makkelijker te maken krijg je van ons GEHEEL GRATIS een downloadbaar trainingsschema. Het mooie hieraan is dat dit schema is afgestemd op de attributen die we hier gaan bespreken.

Krachttraining thuis materiaal #1: Resistance Bands

Dit attribuut moet je hoe dan ook in huis hebben als sporter. Ook al ben je geen fitnessfanaat, resistance bands kunnen letterlijk bij elke sport gebruikt worden. Natuurlijk zijn ze het meest geschikt voor fitness.

Resistance bands kun je in bijna elke sportwinkel kopen en er staan er meer dan genoeg op internet. Ze zullen niet meer dan €40,- euro zijn en dan heb je een mooie set met verschillende weerstanden om divers te kunnen trainen.

Mogelijke oefeningen met de resistance bands:

  1. Bicep curls
  2. Shoulder presses
  3. Squats

Dit zijn maar 3 oefeningen die je kunt doen met resistance bands. Als je een beetje rondzoekt kom je nog zat oefeningen tegen die je ermee kunt doen.

Thuis krachttraining als beginner

Krachttraining thuis materiaal #2: Yogamatje

Elke fitnessfanaat heeft hoe dan ook een yogamatje in huis. Zo niet, dan wordt het hoog tijd dat je er eentje aanschaft! Op dit attribuut wordt het meest de buik getraind, maar je kunt er uiteraard ook nog andere oefeningen op doen waarvoor je op de grond moet zitten of liggen.

Een yogamatje zorgt net voor dat kleine beetje extra comfort. Je hoeft immers niet op een koude vloer te liggen. Daarnaast doet het minder pijn als je op je knieën moet zitten voor bijvoorbeeld rug oefeningen.

Thuis krachttraining als beginner

Krachttraining thuis materiaal #3: Ab roller

Wanneer je thuis aan de bak gaat met de buikspieren is er maar één ding dat jou echt naar succes gaat brengen: de ab roller, ook wel bekend als een ‘ab wheel’.

Dit voorwerp is een hulpmiddel die jou gaat helpen om stalen buikspieren te krijgen. Hieronder volgen een aantal oefeningen die je ermee zou kunnen doen.

Mogelijke oefeningen met de ab roller:

  1. Roll outs
  2. Knee-ins

Thuis krachttraining als beginner

Krachttraining thuis materiaal #4: Aanpasbare dumbells

Met dumbells zit je altijd goed, je kunt er namelijk tientallen oefeningen mee doen. Het is niet voor niets het meest gebruikte voorwerp in de sportschool.

Ik hoor je al denken: moet ik dan voor elk gewicht een dumbell set kopen? Nee, dat hoeft niet! Tegenwoordig heb je handige dumbells waar je zelf het gewicht van kunt bepalen door gietijzeren schijfjes erop te zetten of eraf te halen. Deze dumbells zijn zeker een must-have om toe te voegen aan jouw thuis krachttraining arsenaal.

Thuis krachttraining als beginner

Gratis trainingsschema

Mooie resultaten met krachttraining behalen ligt niet alleen maar aan de materialen die je gebruikt. Het zou geweldig zijn als dat de sleutel tot succes was, maar helaas werkt dat niet zo makkelijk. Om snel vooruit te gaan en sterker te worden zal je tijdens de workout ook het juiste moeten doen. Veel mensen denken dat een beetje aanpappen al genoeg is. Het tegendeel is waar!

Om jou niet in deze valkuil de laten stappen hebben wij een trainingsschema laten maken die goed aansluit op de attributen die wij aanbevelen. Via deze link ga je naar de pagina waar je het GRATIS kunt downloaden.

Veel succes met het trainen!

Over de schrijver
Mijn naam is Jordi en ben nu iets langer dan 3 jaar bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en online ondernemen. Op financefriend.nl ga ik jou helpen succes te bereiken!
Reactie plaatsen