Makkelijk geld verdienen online? Wij vertellen je hoe!
20 mei 2021 
11 min. leestijd

Makkelijk geld verdienen online? Wij vertellen je hoe!

De wereld waarin we leven is steeds meer afhankelijk van technologie. We kunnen computers en internet dan ook niet meer wegdenken in de wereld van vandaag. 

Doordat de digitale wereld als maar groeit kun je geld verdienen met je computer! Het is dan ook een erg fijne manier van geld verdienen. Je bent niet gekoppeld aan een standaard 9 tot 5 mentaliteit en kunt gemakkelijk vanuit huis werken! Werk je liever ergens anders? Dat kan allemaal! Je hebt namelijk alleen je laptop, een stopcontact en een internetverbinding nodig.

Maar is het wel mogelijk; gratis geld verdienen online

Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht. Zo kun jij straks aan de slag en kun jij binnenkort makkelijk online geld verdienen!

Manieren om geld te verdienen online

Zoals we al eerder hebben aangegeven is de onlinewereld immens groot. Dit zorgt ervoor dat de mogelijkheden zo goed als eindeloos zijn! Het nadeel hieraan is dat het misschien een beetje lastig is om te bepalen waar je moet beginnen. 

Gelukkig hebben wij een paar simpele en toegankelijke manieren voor je op een rijtje gezet zodat jij weet waar je moet beginnen!

Geld verdienen online

1.     Geld verdienen online met Crypto Currencies

Als je denkt aan geld verdienen op een moderne manier dan denk je al gauw hieraan. Je hebt vast wel eens gehoord van de Bitcoin of andere crypto currencies. 

Een crypto currency is een digitale munteenheid die werkt via de blockchain. Dat klinkt allemaal wel leuk en wel, maar wat echt interessant is, is dat je er veel geld mee kunt verdienen!

Geld verdienen met crypto’s lijkt dan ook op geld verdienen met aandelen. Je koopt of mined (het genereren van) een crypto voor een laag bedrag en verkoopt deze op het moment dat de waarde hoger is. De overwaarde van de crypto is jouw winst!

Let er wel op dat crypto's erg variërend zijn op het gebied van waarde. Het kan goed zijn dat jouw ingekochte crypto de ene dag een stuk minder waard is en de volgende dag ineens bijna verdubbeld is. 

Dit klinkt natuurlijk mooi, maar het kan ook de andere kant op gaan. Net als met de aandelenmarkt is het mogelijk dat je jouw ingelegde geld dus verliest. 

Er zijn verschillende platforms zoals Bitvavo en Binance die een podium bieden voor het handelen in en verhandelen van verschillende crypto’s.


Meld je gratis aan bij deze platformen via onze bovenstaande links en we krijgen allebei korting op de handelskosten


Veel mensen vergelijken de crypto markt met online gokken, maar dit is dus niet het geval. Als je de markt bestudeert en weet waar je mee bezig bent dan kun je heel makkelijk online geld verdienen met crypto. 

Geld verdienen online

2.     Geld verdienen online met Digital Nomad Jobs

Wat tegenwoordig ook een geliefde manier is van geld verdienen met je computer is het hebben van een zogeheten digital nomad job. Dit klinkt allemaal heel spannend, maar het is een vrij gemakkelijk iets. 

De naam digital nomad job vertaald letterlijk naar digitale nomade baan. Dit wil zeggen dat je kunt rondreizen terwijl je werkt en dus geld verdient. 

Doordat wij tegenwoordig zo goed als altijd verbonden zijn met het internet en technologie bij de hand hebben is het mogelijk om op deze manier geld te verdienen. Een aantal voorbeelden van digital nomad jobs zijn:

-         Copywriting: Dit is het schrijven van teksten voor marketing en reclamedoeleinden. Als copywriter ben je niet afhankelijk van een vaste locatie. Dit zorgt ervoor dat je je werk kunt beoefenen vanaf een punt dat jij wilt.

-         Virtuele assistent: Als virtuele assistent kun jij een bedrijf of persoon helpen en ondersteunen in zijn of haar werk. Denk hierbij aan het beantwoorden van e-mails en andere kleinere taken. 

-         Social media manager: Deze baan zorgt ervoor dat jij de complete sociale media van een bedrijf of organisatie bestuurt. Jij houdt alles bij, stelt de beste strategieën op en analyseert wat er gebeurt op de pagina’s.

-         Klantenservice medewerker: Waar je vroeger vaak in een klam callcenter zat als onderdeel van de helpdesk ben je nu zo vrij als een vogel! Je kunt als klantenservice medewerker op elke locatie je werk uitoefenen!

Als je graag van reizen houdt of niet graag gebonden bent aan een locatie dan is het nemen van een digital nomad job misschien wel de manier voor jou! Je bent over het algemeen nog steeds in dienst van een bedrijf of onderneming, alleen verdien je je geld makkelijk online!

3.     Geld verdienen online met Affiliate Marketing

Dit is misschien wel een van de nieuwste en meest interessante manieren om makkelijk online geld te verdienen. 

Met affiliate marketing kun je namelijk binnen een relatief kort tijdbestek een passief inkomen genereren! Hiermee willen we zeggen dat je eigenlijk zo goed als niets hoeft te doen voor je inkomen. Maar zo begint het niet, uiteraard. 

Online business starten

Laten we even kort behandelen wat affiliate marketing nu eigenlijk is.

Affiliate marketing is een manier van marketing die uitsluitend online van toepassing is. Je gaat namelijk gebruikmaken van jouw sociale media, blog of website om producten van verkopers te promoten. Dit doe je aan de hand van een speciale affiliate link die je verstrekt krijgt vanuit de aanbieder van het product. Jouw affiliate link is uniek en er is er dus maar één van.

Deze affiliate link plaats je op jouw website, sociale media of blog. Het doel is dat een van jouw bezoekers vervolgens weer op deze link klikt en de pagina van de verkoper bereikt. Als de pagina bereikt is en er wordt een verkoop of service afgerond dan krijg jij een commissie!

Dit is natuurlijk een erg beknopte en korte uitleg over wat affiliate marketing inhoudt. Het is een vrij uitgebreide wereld waarin je erg veel kunt doen en bereiken, dus wees vooral niet bang om hier meer over op te zoeken! Je kunt ook onze Ultieme Affiliate Marketing Startgids lezen of gelijk beginnen met een affiliate marketing cursus, bijvoorbeeld de Affiliate Marketing Revolutie die nu 83% korting heeft!

Geld verdienen online

4.     Geld verdienen online met E-commerce (webwinkel)

Het opstarten van een webwinkel, ook wel een E-commerce genoemd, is ook een populaire manier van geld verdienen via het internet. Dat is ook niet vreemd, het is dan ook een netwerk vol met potentiële klanten! Zo heeft een van de oudste manieren van geld verdienen zich een weg weten te banen naar een van de modernste platformen. 

Nu vraag je je misschien af of het wel zo verstandig is om hiermee te beginnen. Er zijn tegenwoordig namelijk een hele hoop grote warenhuizen die hun aanbod via het internet verstrekken. 

Dat vermoeden is normaal. Het is daarom ook een slimme stap om je te focussen op een niche.

Een niche is een klein, specifiek deel van een grotere markt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld heel graag schoenen wilt verkopen. Nu zijn er talloze grote bedrijven die dat ook verkopen. Je kunt je dan het beste richten op het verkopen van een bepaald type of merk schoen. Denk bijvoorbeeld aan werkschoenen of laarzen. 

Doordat je jezelf gaat richten op een specifieke plek op de markt is de kans groter dat mensen bij jouw E-commerce webshop gaan uitkomen, omdat zij doelgericht op zoek zijn naar die werkschoenen of laarzen!

Vergeet niet om jezelf flink te verdiepen in het gebruik van SEO. Dit is de afkorting voor Search Engine Optimization. SEO zorgt ervoor dat jij jouw webwinkel op een bepaalde manier kunt inrichten zodat de zoekmachines jou hoger laten zien. Op deze manier word je sneller gevonden en kun jij meer en makkelijker geld verdienen!

Lijkt E-commerce jou interessant? Er zijn verschillende vormen van E-commerce die je allemaal uitgebreid in ons Online Ondernemen Stappenplan kunt bekijken. Hier gaan we alle belangrijke dingen uitleggen die jij moet weten om succesvol geld te verdienen met E-commerce.

Geld verdienen online

5.     Geld verdienen online met Sociale Media

Tot slot hebben we een misschien iets minder voor de hand liggende, maar desalniettemin rendabele optie. 

Het is namelijk goed mogelijk om via sociale media geld te verdienen! Denk hierbij aan Facebook, Instagram en YouTube.

Als jij graag geld wilt verdienen met Facebook of Instagram, dan is het verstandig om gebruik te maken van het platform in combinatie met affiliate marketing. Sterker nog, beide platforms, die onder het beheer van Facebook staan, bieden zelf een affiliate programma aan. In dit affiliate programma kun jij als affiliate makkelijk in contact komen met de verkopers en zo gemakkelijker hun producten promoten.

Ook is het mogelijk om geld te verdienen via YouTube. Dat kan door middel van reclame maken, denk aan affiliate links, maar dit kan ook op andere manieren. Het is tegenwoordig voor grote kanalen vrij gebruikelijk om een Patreon account te hebben. Hierop kunnen mensen geld doneren aan het kanaal in ruil voor makkelijker en beter contact met de eigenaar en toegang tot exclusieve content. Een ander opkomend verdienmodel op YouTube is het gebruik maken van 'Cash Cow Channels'. Dit zijn kanalen die videos uploaden waar ze geld mee verdienen zonder dat de eigenaren uberhaubt op beeld staan.

Als dit jou iets lijkt heb ik een blog geschreven die speciaal over Cash Cow Channels gaat. Je kunt hem lezen via deze link.

Ook bij deze manier van online geld verdienen is het verstandig om in te spelen op een specifieke doelgroep met behulp van een niche.

Conclusie

Je kunt dus heel makkelijk geld verdienen online. Of je nu gaat voor het creëren van content op jouw nieuwe YouTube pagina, investeert in crypto of een digital nomad job neemt, er is altijd wel een manier die past bij jouw wensen. 

Zo kun je zonder al te veel moeite en soms zelfs gratis geld verdienen online! Geld verdienen met je computer was nog nooit zo makkelijk als nu!


Over de schrijver
Mijn naam is Jordi en ben nu iets langer dan 3 jaar bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en online ondernemen. Op financefriend.nl ga ik jou helpen succes te bereiken!
Reactie plaatsen