Geld verdienen met vastgoed? Wij vertellen je hoe!
03 juli 2021 
8 min. leestijd

Geld verdienen met vastgoed? Wij vertellen je hoe!

Vastgoed is een erg geliefde manier van investeren. Het investeren in panden is namelijk een stabiele keuze. Dit komt omdat het een fysieke investering is en huizen en andere panden nooit weggaan.

Door deze combinatie van factoren is het niet alleen een zekere investering, maar je kunt er ook nog een leuk zakcentje uit slaan! Er valt dan ook genoeg te verdienen in de vastgoedbranche!

Maar hoe kun je dit geld verdienen? En is het een beetje toegankelijk voor iedereen?

Dit zijn slechts enkele vragen die regelmatig gesteld worden door mensen die hier interesse in hebben. Deze en meer vragen zullen we gaan behandelen en beantwoorden in dit artikel.

Laten we snel van start gaan, want tijd is geld!

Geld verdienen met vastgoed

Hoe verdien je geld met vastgoed?

Dat je geld kunt verdienen met vastgoed, dat is wel duidelijk. We hebben vast allemaal wel eens een huisbaas gehad in onze studententijd die in een leuke wagen aankwam en meer dan één pand op zijn naam had staan.

Hieronder zullen we verschillende methodes voorleggen waarmee jij geld kunt verdienen met vastgoed.

Verhuren

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met vastgoed, is uiteraard het verhuren hiervan. Dit is wat die eerdergenoemde huisbaas ook deed namelijk! Als je van plan bent om in een pand te gaan investeren, dan is het altijd goed idee om deze te gaan verhuren. De vraag naar woningen is namelijk zelden zo hoog geweest als dat het nu is. Ook ziet het er niet naar uit dat deze vraag snel zal gaan afnemen.

Maar er komt meer bij kijken dan alleen maar het kopen en doorverhuren van een stel muren en een dak. Je zult namelijk eerst moeten beginnen met een hypotheek. Als je het geld wilt gaan gebruiken voor een beleggingspand, dan kun je geen aanspraak maken op een normale hypotheek.

In dat geval zou je over moeten gaan op het afsluiten van een beleggingshypotheek. Deze beleggingshypotheek heeft als grote voordeel dat je maar 10% van je eigen geld hoeft in te leggen. Op deze manier kun je dus beginnen met vastgoed met weinig geld.

Maar als je het geld hebt en je hebt het pand gekocht dan ben je er nog niet. Je zult namelijk het pand moeten opknappen in bewoonbare staat als je het wilt gaan verhuren. Gelukkig vallen alleen de grote reparaties en onderhoudskosten voor de portemonnee van de verhuurder. Hierdoor ben je niet aansprakelijk voor het kleine onderhoud zoals een lekkende kraan.

Ook zul je te maken gaan krijgen met verschillende regels. Je kunt namelijk niet zomaar alles doen en laten wat je wilt. Zo kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt als je een pand wilt verhuren. Ook als je een pand wilt opsplitsen en wilt inrichten in verschillende (studenten)kamers of studio’s dan zul je een aparte vergunning nodig hebben.

Al met al zijn dit zaken die vrij voor de hand liggend zijn en ook prima zijn om mee te leven. Het is onder aan de streep een relatief passieve manier om geld te verdienen met vastgoed!

Verkopen

Een andere mogelijkheid is dat je het pand verkoopt. Dit is ook een erg geliefde methode onder mensen die graag bezig zijn als binnen- en buitenhuis architectuur.

Je koopt als ondernemer een pand. Als dit je eerste pand is dan zul je wederom gebruik moeten gaan maken van de eerder besproken beleggingshypotheek. Jij zorgt ervoor dat het pand helemaal gerenoveerd en verbouwd is. Zo kun je er een regelrecht droomhuis van maken!

Deze manier van geld verdienen met vastgoed wordt ook wel het flippen van huizen genoemd. Je zult vast de televisieprogramma’s wel een keer gezien hebben! 

Het flippen van een huis is een behoorlijk proces. Het kost namelijk vaak erg veel tijd en geld, soms wel meer dan je in eerste instantie dacht. Het is overigens ook een behoorlijke gok die je neemt, want je kunt je opgeknapte huis wel op de markt zetten, maar wie weet of het wel verkoopt?

Als je het voor elkaar krijgt om een huis op te knappen en door te verkopen dan is het het vaak wel waard geweest. Het risico is wat aan de hoge kant, maar de beloning die je krijgt zal ook eveneens aan de hoge kant zijn! Deze methode wordt vaak gekozen door mensen die al wel ervaring hebben op de huizenmarkt.

Property sourcing

Tot slot hebben we nog het fenomeen property sourcing. Dit is een manier van geld verdienen met vastgoed die niet heel erg bekend is. Toch valt er wel degelijk genoeg geld te halen. Met property sourcing ben jij eigenlijk een soort van middenman tussen een vastgoedbelegger en het perfecte pand. Goede beleggingspanden zijn immers schaars en lang niet alle beleggers hebben zin om hier tijden naar op zoek te gaan. Dit is voor jou als property sourcer een perfecte kans! Jij gaat in opdracht van een vastgoedbelegger op pad om de beste panden met potentie te vinden. Als je deze gevonden hebt en hebt door gekoppeld naar de vastgoedbelegger dan krijg jij commissie over dit pand!

Wil je beginnen met vastgoed met weinig geld? Dan is dit waarschijnlijk een van de beste opties. Je hebt namelijk alleen genoeg geld nodig om een bedrijf op te starten. De kosten hiervan kun je zelf behoorlijk in de hand houden en hoeft dan ook geen duizenden euro’s te kosten.

Als property sourcer kun je soms wel duizenden euro’s per geaccepteerde lead krijgen! Houdt er wel rekening mee dat vastgoedbeleggers soms wel naar meer dan honderd panden kijken voordat ze overgaan op de koop ervan.

Geld verdienen met vastgoed

Waar begin je?

Alles heeft een begin, dus ook jouw vastgoed avontuur. Het is daarom ook verstandig om eerst een doel te hebben en een keuze te maken uit een van de drie methodes die we hierboven hebben beschreven.

Als je dit hebt gedaan, dan kun je het beste een vastgoed cursus volgen. Door het volgen van een vastgoed cursus krijg je namelijk de beste tips, tricks en ervaringen van experts uit het veld! Veel vastgoed cursussen zijn de eerste les gratis en komen met veel extra’s. Denk hierbij aan een gratis e-book en verschillende webinars.

Het volgen van deze cursussen komt vaak wel met een prijskaartje. Gelukkig zijn deze vaak in termijnen te betalen waardoor het ineens een stuk makkelijker wordt!

Als je een vastgoed cursus volgt krijg je vaak niet alleen toegang tot de beste content op het gebied van vastgoed. Het is namelijk vrij gebruikelijk voor deze cursussen dat ze je in contact brengen met andere beginnende vastgoedondernemers, maar ook met de veteranen. Door deze platforms te gebruiken, in combinatie met de cursussen, e-books en webinars kun je op een makkelijke manier alle informatie krijgen die je wilt!

Wanner je dit hebt gedaan beschik je nu over een plan, veel kennis en een netwerk met specialisten die klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden op het vlak van vastgoed!

"Your networwork is your networth"
Als je dieper in de vastgoed wereld wilt duiken is het belangrijk dat je met mede-vastgoedinvesteerders connect. De Vastgoed Community is daar een uitstekend platform voor. Hierop zitten tientallen investeerders die al langer het spelletje spelen en daar kun je dus enorm veel van leren!

>> Krijg via deze link €10 korting op de eerste maand met de kortingscode TRYOUT<<

De grote voordelen

Oke, je hebt nu alles wat je nodig hebt om een vastgoedmagnaat te worden en nu kun je gaan genieten van de voordelen! Maar wat zijn deze voordelen eigenlijk?

Ten eerste is het een relatief makkelijke manier van geld verdienen. Als je panden gaat verhuren kun je gemakkelijk een passief inkomen creëren. Met flippen ben je wel veel bezig, maar er valt erg veel in te verdienen. Property sourcing is perfect als je niet zelf een pand wilt aanschaffen, maar wel graag commissies opstrijkt over de panden die jij vindt!

Ook is de stabiliteit van de vastgoedmarkt een fijn voordeel. De wereldbevolking is namelijk als maar groter aan het worden, waardoor er ook meer huizen, kantoren en fabrieken nodig zijn. Hier kun jij een graantje van meepikken aangezien de vraag naar vastgoed nooit zal verdwijnen.

Conclusie 

Geld verdienen met vastgoed. Het lijkt soms een beetje een onbereikbaar doel dat alleen weggelegd is voor de rijkere onder ons. Gelukkig zijn er enkele verschillende manieren waarop jij kunt beginnen met jouw vastgoed avontuur en die hoeven niet eens veel geld te kosten.

Het is wel belangrijk dat je een goed plan hebt om mee te beginnen. Je moet dus wel bedenken wat je met je pand wilt gaan doen, waar deze voor bestemd is en of dit ook haalbaar is. Denk hierbij aan verhuren, verkopen en property sourcing.

Vastgoed cursussen volgen is ook een absolute must als je wilt beginnen met investeren in vastgoed. Deze cursussen bevatten immens waardevolle informatie. Ook houd je er een handig netwerk vol specialisten aan over! De verschillende e-books en webinars die je te volgen krijgt bevatten erg veel handige tips en tricks zodat jij zult slagen in jouw onderneming.

Een welbekende vastgoed cursus is de 'masters of property' cursus van Pieter Monsma en Frank Bakker. Zij helpen beginnende en gevorderde vastgoedinvesteerders financiële vrijheid te behalen. 

Bekijk gratis via deze link hun 'Investeren is te leren' webinar om kennis te maken met Pieter, Frank en hun vastgoed onderneming. 

Of ga direct naar de website voor meer informatie over hoe jij financiële vrijheid kunt creëren met vastgoed.

Over de schrijver
Mijn naam is Jordi en ben nu iets langer dan 3 jaar bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en online ondernemen. Op financefriend.nl ga ik jou helpen succes te bereiken!
Reactie plaatsen