Geld verdienen met YouTube? Drie makkelijke manieren!
29 mei 2021 
9 min. leestijd

Geld verdienen met YouTube? Drie makkelijke manieren!

We zijn met zijn alle tegenwoordig een stuk meer te vinden op sociale media. We posten er op los op Facebook, uploaden de leukste foto’s naar onze Instagram en maken de ontelbaar veel filmpjes voor op YouTube. 

Je ziet daarom ook steeds meer mensen die veel volgers en kijkers hebben op YouTube. Als je kijkt naar de kanalen met meer volgers dan valt je ook wel op dat de mensen achter de kanalen hier best leuk aan verdienen.

Maar hoe verdien je geld met YouTube? En hoeveel geld verdien je met YouTube?

In dit artikel gaan we precies deze vragen uitpluizen en meer! Zo weet jij aan het eind van de rit precies wat je moet doen om geld te verdienen met YouTube!

Geld verdienen met YouTube, Cash Cow Channels

Hoe werkt YouTube eigenlijk?

Over het algemeen is iedereen wel bekend met YouTube. Het is dan ook een gigantisch social media platform met miljarden gebruikers. Op YouTube kan iedereen een kanaal aanmaken waar ze video’s op kunnen plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het voor iedereen toegankelijk is. Doordat dit het geval is, is het ook zo dat er erg veel content op het platform staat. 

Je kunt je inbeelden dat het daarom ook lastig is om op te vallen in de massa. Je gaat namelijk niet opvallen als je een kanaal hebt over simpele dingen uit het dagelijks leven. Het is dan ook de truc om ervoor te zorgen dat je opvalt. Als je opvalt, zijn er meer mensen die kijken naar jouw kanaal. Maar hoe ga je opvallen op een platform met miljarden gebruikers?

Het opzetten van jouw kanaal

Je kunt niet in de smaak vallen bij iedereen ter wereld. Dat is ook niet gek, want niet iedereen heeft dezelfde interesses. Het is daarom, voordat je begint, verstandig om een zekere niche uit te zoeken. 

Een niche

Een niche is een klein, specifiek deel van een grote markt. Denk hierbij aan een specifieke game op een specifieke console. Als je een niche uitzoekt dan zul je een stuk aantrekkelijker zijn voor een specifieke doelgroep. Zoek dus een niche uit die past bij de doelgroep die je wilt gaan bereiken.

Zorg ervoor dat je je publiek paait door het de content te geven die het zoekt. Want hoe kun je geld verdienen met YouTube als je geen publiek hebt? Zorg ervoor dat de inhoud van jouw kanaal van waarde is en niet bestaat uit willekeurige dingen. 

Als je meer kijkers wilt is het verstandig om te gaan kijken naar SEO en Watch Time.  

SEO en Watch Time

SEO, of Search Engine Optimization, is een manier om sneller op te vallen bij zoekmachines. Het specifiek indelen van bepaalde sleutelwoorden en tags en lengte van je zinnen heeft hiermee te maken. Ook is het van belang om je Watch Time goed in de gaten te houden. Watch Time is de tijd dat mensen kijken naar jouw video. Als mensen langer kijken naar jouw video dan kom je hoger in het algoritme van YouTube te staan en word je sneller aanbevolen.

Zorg voor kwaliteit

Nu weet je hoe je op een goede manier jouw YouTube kanaal kunt opzetten. Of je content nu goed of slecht is, lang niet iedereen zit te wachten op een video van slechte kwaliteit. Je wilt onderaan de streep geld kunnen verdienen met YouTube, toch? Wees dus niet bang om te investeren in degelijke apparatuur. Dit hoeven heus geen dure videocamera’s te zijn die gebruikt worden in Hollywood. De Sony Cybershot is bijvoorbeeld een hele goeie en een echte aanrader!

Veel telefoons zijn tegenwoordig voorzien van een aardig goede camera. Daar kun je ook prima mee beginnen. Het is daarentegen nooit verkeerd om een losse camera voor je kanaal aan te schaffen. Er zijn zelfs speciale camera’s die gericht zijn op vloggen!

Zorg er ook voor dat je een statief hebt. Een statief helpt je om de perfecte hoek te krijgen. Zo zorg je ervoor dat je altijd goed zichtbaar bent.

Over zichtbaarheid gesproken, licht. Een van de grootste fouten die je kunt maken als beginnend YouTube ster is het vergeten van licht. Zorg ervoor dat je altijd een goede lamp op je gericht hebt staan. Een goede lamp is al snel gevonden en hoeft ook niet duur te zijn. Een opkomend vlog licht is de 'Ringlight' en die is echt ideaal voor vloggers als je vanuit huis filmt. Buiten heb je namelijk goed daglicht. 

Wees ook absoluut niet bang om een goede microfoon te gebruiken. Je wilt natuurlijk dat jouw kijkers horen wat je te vertellen hebt! Een microfoon is vooral belangrijk voor gamers. Vloggers hebben meestal wel genoeg aan het geluid van hun camera.

Tot slot is het nog belangrijk om te zorgen voor goede editing software. Hiermee kun je jouw video’s tot in de puntjes precies editen en krijg je het gewenste resultaat.
Als jij niet weet hoe dit moet is het mogelijk om dit te laten editen door anderen. Daarom bied ik mijn video editor voor jullie aan, hij kan alle beelden netjes aan elkaar plakken, muziek eronder zetten en allerlei exra dingen doen. Stuur bij interesse even een berichtje via het contactformulier, dan kunnen we dat goed regelen :)

Maar wanneer verdien je geld met YouTube?

Het maken van video’s en content op YouTube is natuurlijk heel leuk! Je kunt alles kwijt, het hebben over jouw favoriete niche en bereikt hier ook nog een publiek mee! Je hebt ook alle spullen en know-how in huis om echt met je kanaal aan de slag te gaan. 

Maar wanneer verdien je geld met YouTube? 

Geld verdienen met YouTube

Dat is natuurlijk de hamvraag. En op deze vraag zijn ook meerdere antwoorden mogelijk!

Het lijkt vanzelfsprekend dat je geld verdiend door een hoog aantal kijkers te hebben. Ook al is dit ook waar, het is niet de enige manier hoe je geld kunt verdienen op YouTube. We hebben hieronder een aantal verschillende methodes voor je op een rijtje gezet!

1. Adverteren

We beginnen met de meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met YouTube; advertenties. Als jouw kanaal groot is dan komen de advertenties namelijk ver. Dit kan in het begin erg ver weg lijken en misschien zelfs een beetje onmogelijk. Maar vergeet niet dat ook de grote YouTube sterren van nu ergens zijn begonnen. Dus wees niet bang om het te proberen!

Als jouw kanaal groot genoeg begint te worden, dan kom je in aanmerking voor het YouTube-partnerprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat je mag adverteren op het platform waar jij weer een leuk zakcentje uit kunt slaan. De voorwaarde hieraan zijn dat je minstens 1000 abonnees moet hebben. Ook moeten jouw video’s bij elkaar voor minstens 4000 uur zijn bekeken in de afgelopen 12 maanden. Als je voldoet aan de voorwaarden dan kun je jezelf aanmelden bij Google AdSense. Hier kun je instellen welke video’s de advertenties mogen afspelen. 

2. Gesponsorde content

De volgende manier om geld te verdienen met YouTube is ook een vorm van adverteren, maar dan net even wat anders.

Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van gesponsorde content. In plaats van een advertentie af te spelen tijdens jouw video kun je ervoor kiezen om een product of dienst direct te promoten in jouw video. Het kan zijn dat je een product toegestuurd krijgt waar je over spreekt tijdens je video bijvoorbeeld. 

Hoewel je bij deze manier vaak alleen het specifieke product krijgt, is het ook nog mogelijk om geld te verdienen hiermee. Dit doe je door het product of bedrijf te benoemen. Wat je zo doet is van jouw positie als expert gebruikmaken om reclame te maken voor het bedrijf of product. Zo komt het product betrouwbaarder over bij de consument. 

Je moet altijd conformeren aan de richtlijnen van het platform en dus ook altijd aangeven dat er gebruik wordt gemaakt van gesponsorde content. 

3. Patreon of Crowdfunding

Het is tegenwoordig een populaire manier van geld verdienen via YouTube; het gebruikmaken van een Patreon of andere crowdfunding. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw kijkers kunnen doneren aan jouw kanaal zonder tussenpersoon. Dit is dus aantrekkelijk voor mensen die geen trek hebben om te adverteren of om zelf spullen of diensten te verkopen. 

Denk niet dat je niets hoeft te doen ervoor! Patreon verwacht namelijk wel het een en ander aan tegenprestaties als je gebruik wilt maken van hun diensten. Als mensen doneren aan jouw kanaal dan kan het zijn dat je beter en makkelijker te bereiken bent voor donateurs. Zo kun je je fans direct te woord staan! Ook is het vrij gebruikelijk dat Patreons, zo worden de donateurs genoemd, eerder toegang krijgen tot bepaalde content en zelfs toegang hebben tot exclusieve content. 

4. Cash Cow Channels

Een van de meest snelle en toegankelijke manieren om te leren hoe je geld kunt verdienen met Youtube, is door gebruik te maken van Cash Cow Channels. Heel kort gezegd zijn dit kanalen waar jij helemaal niet op beeld komt en waar jij eigenlijk bijna niks voor hoeft te doen terwijl je er ongelooflijk veel geld mee kan verdienen. Je laat namelijk alles doen door een team dat je bouwt met scriptwriters, voice overs, video-editors en thumbnail designers.

Ik ga dieper in op dit verdienmodel in mijn blog over geld verdienen met YouTube Cash Cow Channels. Lees daarin hoe je Cash Cow Channels het best kunt leren opzetten, gebruiken en opschalen.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er onwijs veel manieren om geld te kunnen verdienen met YouTube. Je kunt gaan vloggen, streamen, producten promoten of filmpjes uploaden die over het algemeen veel views pakken. De laatste manier is wat ingewikkelder en daar ga ik veel dieper op in in mijn blog over YouTube Cash Cow Channels zoals hierboven al gezegd is. Als je hier meteen mee wilt beginnen is de Cash Cow Academy van Jelline Brands enorm aan te raden. We hebben in samenwerking een kortingscode gekregen waarmee je €200,- korting krijgt op de cursus. 

>> Onderneem direct actie en start met geld verdienen via YouTube door Cash Cow Channels <<

Over de schrijver
Mijn naam is Jordi en ben nu iets langer dan 3 jaar bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en online ondernemen. Op financefriend.nl ga ik jou helpen succes te bereiken!
Reactie plaatsen