Geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel
09 mei 2021 
6 min. leestijd

Geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel

"Geld verdienen met YouTube", iets waar velen van ons over fantaseren. Als vlogger hoef je namelijk alleen maar je leven te filmen en daar verdien je dan je geld mee. Dat is heerlijk toch? Het enige nadeel daaraan is dat je niet meer normaal over straat kunt lopen zonder herkend te worden. Je fans willen op de foto, een handtekening of wat anders. In het begin is dat misschien leuk, maar na een tijdje wordt het wel echt vervelend. Vooral als je kinderen hebt en even wat leuks met ze wilt doen. 

Is het dan een verloren droom om geld te verdienen met YouTube? Nee, absoluut niet! Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat YouTube jou uitbetaald. Als jij je afvraagt wat voor manieren er dan nog zijn ben je bij het juiste artikel beland. Ik neem je mee op reis naar de Cash Cow Channels, lees gauw verder!

Kan je eigenlijk wel veel geld verdienen met YouTube?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag moeten we gaan zoeken naar wat cijfers over YouTube. Deze kun je ook zelf bekijken via deze link

Zoals je kunt zien heeft YouTube maandelijks 2 miljard ingelogde gebruikers die bij elkaar elke dag 1 miljard uur aan video's bekijken. Als je in je hoofd houdt dat een video gemiddeld 15 minuten duurt zouden er dus per dag 4 miljard weergaven gegenereerd worden. Dit is ongekend veel en al zou je hier 0,000001% van pakken, dan pak je al 4000 views per dag. De taart is dus groot genoeg voor iedereen. 

Nu vraag je je misschien af; ik weet nu nogsteeds niet of ik veel geld kan verdienen met YouTube. Oke, misschien dat het volgende je wat meer duidelijkheid gaat geven. Op de onderstaande afbeelding is te zien dat het aantal kanalen, die het jaar afsluitten met meer dan 6 cijfers aan inkomsten, het afgelopen jaar is gestegen met meer dan 40%. Kanalen die 5 cijfers aan jaarlijkse inkomsten genereerden zijn het afgelopen jaar zelfs met meer dan 50% gestegen.

Geld verdienen met YouTube

YouTube begint dus steeds meer op een platform te lijken waar veel mensen hun inkomen van maken. Ook jij kunt dit dus doen. Misschien haal jij zelfs wel de 1 miljoen abbonees aangezien dat aantal het afgelopen jaar met meer dan 65% is gestegen.
Dat je veel geld kunt verdienen met YouTube is dus 100% zeker een feit!

Nu we wat cijfers hebben bekeken is het tijd om verder te gaan naar de Cash Cow Channels (kanalen die jou stinkend rijk gaan maken als je alles goed doet   ).

Wat is een Cash Cow Channel?

Kortgezegd is een cash cow channel te omschrijven als 'een geautomatiseerd kanaal'

Bij een cash cow channel focus je je op het constant uploaden van video's die door anderen zijn gemaakt zonder dat jij uberhaubt op beeld staat. Deze methode van een YouTube kanaal runnen is dus enorm tijdbesparend doordat je niet voor de camera een video moet opnemen, je hoeft geen thumbnail te maken en niet te video editten. 

Nu je weet wat er achter de schermen gebeurt wil je natuurlijk ook weten wat er op YouTube te zien is. Cash cow channels behandelen eigenlijk altijd onderwerpen waarvan het beeldmateriaal op het internet te vinden is.  Ze richten zich bijvoorbeeld op video's als:

  • Top 10 duurste huizen ter wereld
  • 5 manieren om online geld te verdienen
  • Wat zou er gebeuren als de wereld 10 graden warmer zou worden?

Waarom een Cash Cow Channel?

Het starten van een nieuwe onderneming, want zo moet je het zien als je succes wilt behalen, moet altijd goed overwogen zijn. Je begint bij afwegen van de voor- en nadelen en daarna ga je verder onderzoek doen. Laten we ons nu dus even op de voor- en nadelen storten. We zullen ze dan ook met plezier aan jullie tonen. 

Voordelen van Cash Cow Channels:

  1. Volledig te automatiseren
  2. Je komt niet met je gezicht in beeld
  3. Video's blijven jarenlang views pakken en dus ook geld
  4. Je bent er maximaal een paar uurtjes per week mee bezig
  5. Zeer schaalbaar


Nadelen van Cash Cow Channels:

  1. Je hebt een startbudget nodig van een paar duizend euro
  2. Het kan iets langer duren tot je resultaat ziet

Zoals je kunt zien zijn er een stuk meer voordelen ten opzichte van de nadelen. Daarom was deze keuze voor mij ook heel snel gemaakt! Ik ben begonnen met dit businessmodel vanwege het feit dat ik dan geld zou verdienen wanneer ik slaap doordat andere mensen het werk voor mij verrichten. Natuurlijk moet je wel jouw team aansturen en altijd streven naar groei en progressie, maar je bent er niet de hele dag mee bezig zoals in een restaurant. 

Geld verdienen met YouTube

Hoeveel geld kun je verdienen op YouTube met Cash Cow Channels?

Er is eigenlijk niet echt een specifiek antwoord op deze vraag, maar je kunt ervan uit gaan dat je er een mooie boterham mee kunt beleggen. De hoeveelheid geld die je kan verdienen met YouTube hangt er namelijk vanaf in welke niche/categorie je kanaal zit en hoeveel views je krijgt. Dat verschil in inkomsten komt door de CPM (kosten per 1000 weergaven) die varieert per nichemarkt. 

Hieronder delen we enkele categorieën waarvan de CPM hoger is dan gemiddeld.

- Makeup
- Retail
 - Health
- Finance
- Technology

Deze categorieën zijn enorm winstgevend in het echte leven en daardoor zitten er meer adverteerders bovenop deze nichemarkten. 

Leer een Cash Cow Channel te starten bij de Cash Cow Academy + Kortingscode

Als jij na het lezen van dit artikel niet meer kunt wachten om te beginnen met geld verdienen via YouTube is er in Nederland maar één iemand die dit anderen leert en dat is Jelline Brands. Deze jongedame heeft een eigen cursus ontwikkeld die stap voor stap uitlegt hoe jij een cash cow channel kunt starten en opschalen. Inmiddels helpt ze zelfs al honderden mensen. 

In samenwerking met de Cash Cow Academy heb ik een eigen kortingscode gekregen waarmee jij extra korting krijgt op de cursus. Vul 'jordi200' in als kortingscode en betaal €200,- minder.

>>Klik hier om direct naar de afrekenpagina te gaan, onze kortingscode wordt automatisch verrekend<<

Je kunt ook via deze link naar de website gaan om wat meer informatie op te zoeken over de Cash Cow Academy.

Over de schrijver
Mijn naam is Jordi en ben nu iets langer dan 3 jaar bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en online ondernemen. Op financefriend.nl ga ik jou helpen succes te bereiken!
Reactie plaatsen