Geld verdienen met YouTube – Waar moet je aan denken?
28 februari 2021 
9 min. leestijd

Geld verdienen met YouTube – Waar moet je aan denken?

Heel wat mensen zijn op zoek naar online geld verdienen met YouTube en een passief inkomen. Soms zou je eraan beginnen te twijfelen of er op het internet wel nog plaats is voor een extra internet-ondernemer. 

Om je gerust te stellen, kan ik alvast vertellen dat er online nog heel veel plaats is. Ook al staat er al zoveel info online, toch staan we nog maar aan het begin van het digitale tijdperk. Dus ja, het is alleszins nog mogelijk om geld te verdienen met YouTube. Alleen is het wel belangrijk dat je goed weet waaraan je begint. 

Geld verdienen met YouTube is geen makkelijke opdracht, maar als je gemotiveerd genoeg bent om ervoor te gaan, dan zal het je wel lukken. In dit artikel zal ik je alles vertellen dat je moet weten voor je start met een YouTube kanaal. Ik zal je ook genoeg tips meegeven, zodat je de beginnersfouten die ik heb gemaakt, niet meer opnieuw hoeft te maken.

Voeten op de grond

Voor we overgaan tot de orde van de dag, is het belangrijk dat we eerst even met onze voeten op de grond gaan staan. Het is zeker en vast mogelijk om geld te verdienen met YouTube, maar de eerste maanden zal je waarschijnlijk geen schatten verdienen. Heel wat mensen die een YouTube kanaal beginnen, starten met verkeerde verwachtingen. Ze denken dat ze binnen enkele maanden even veel zullen verdienen als de grootste kanalen. Uiteraard is dat niet zo: deze grote kanalen zijn meestal al jaren bezig om te staan waar ze nu staan. Doordat velen beginnen met verkeerde verwachtingen, geven ze het ook snel op. Wanneer hun kanaal na één of twee maand nog geen 1000 subscribers heeft, dan stoppen ze gewoon met posten.

Stoppen met posten zorgt er net voor dat je account nog sneller achteruit gaat. Net daarom vind ik het zo belangrijk om je eerst even met beide voeten op de grond te zetten. Door te vertrekken met een ingesteldheid dat het wel zal lukken, zolang je er maar voor werkt, zal je veel gemotiveerder zijn. Bovendien zal je veel minder snel geneigd zijn om het op te geven. Populair worden op YouTube heeft niet alleen te maken met goede content posten, maar ook met volharding. YouTube beloond namelijk kanalen die goede content blijven posten. Eerst tonen ze je video’s aan één iemand, nadien aan vijf mensen en als zij het leuk vinden dan toont YouTube de video’s aan nog meer kijkers. Hoe langer je een kanaal hebt dat consistent blijft publiceren, des te meer YouTube zal geneigd zijn om je video’s aan een nog breder publiek te tonen.

Geld verdienen met YouTube

Starten met YouTube

Nu je verwachtingen weer wat realistischer zijn geworden, kunnen we beginnen denken aan de opstart van je kanaal. Eerst en vooral zal het belangrijk zijn om een bepaalde categorie uit te kiezen. Welk soort video’s wil je graag maken? Voor je snel beslist, is het beter om al even te denken aan de toekomst van je kanaal. Is het niet jouw bedoeling om van het kanaal een cashcow channel te maken? Misschien is het beter dat ik je eerst even uitleg wat zo een cashcow channel precies is. Ik raad je alvast aan om het hele artikel te lezen, want op het einde zal ik je nog een extra tip meegeven in verband met cashcow channels opstarten.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een cashcow channel een kanaal dat veel geld opbrengt, zonder dat je daar nog veel tijd moet insteken. Ook binnen het marketingdomein staat een cashcow bekend als een bedrijf dat in de volwassen fase van zijn leven zit. Er wordt niet zo heel veel extra in geïnvesteerd, maar het blijft wel een stabiele inkomstenbron. Hoewel ik daarnet zei dat je kanaal misschien niet zo snel geld zal opbrengen, is het op langere termijn echter wel mogelijk om een of meerdere cashflow channels te bouwen.

Het is natuurlijk belangrijk om daar bij de start van je kanaal al rekening mee te houden. Indien jij op termijn een cashflow channel wil starten om te beginnen met geld verdienen met Youtbe dan is het natuurlijk de bedoeling dat je het werk ook kan uitbesteden. Wanneer je video’s maakt die over jezelf gaan, dan is het vrij lastig, of zelfs onmogelijk om de video’s plots door iemand anders te laten maken. Je hoeft het maken van video’s niet verplicht uit te besteden, maar het kan wel handig zijn om er de mogelijkheid toe te hebben. Al zeker wanneer je meerdere kanalen wil bouwen, dan zal je zelfs niet de tijd hebben om alle video’s zelf nog te maken.

Welk soort video’s zijn geschikt?

De beste video’s om een cashcow channel te bouwen, zijn vooral video’s waar je zelf niet in voorkomt. Ga maar eens even scrollen op YouTube, valt er jou niets speciaal op? Er zijn heel wat video’s die enkel cartoon personages tonen. Of bijvoorbeeld toplijstjes, die enkel gebruik maken van slides. Je kan er praktisch 99% zeker van zijn dat dit allemaal cashcow channels, of cashcow channels in wording zijn. Het voordeel van die video’s, is dat iedereen ze kan maken en belangrijker, dat iedereen ze wel eens bekijkt. Jij moet er alleen maar voor zorgen dat de video’s bij elkaar passen. 

Daarom is het goed om een soort blauwdruk op te stellen van hoe je video’s eruit moeten zien. Kijk maar eens op populaire YouTube kanalen… Je zal zien dat de meeste van hun video’s steeds dezelfde opbouw hebben, enkel het onderwerp is anders. Op die manier kan iemand waaraan je het werk uitbesteedt, een video maken die in lijn ligt met de andere video’s op je kanaal. Eenheid zorgt ervoor dat YouTube beter begrijpt waarover je kanaal gaat. Hoe beter ze dat kunnen begrijpen, des te meer ze jouw video’s kunnen tonen aan anderen.

Het beste kan je kiezen voor het maken van informatieve video’s. Heb je bijvoorbeeld veel kennis over sporten? Maak dan video’s waarin je verschillende trainingen uitlegt. Weet je meer over financiële markten? Maak dan informatieve video’s waarin je allerlei beurstermen in uitlegt. Informatieve video’s zijn namelijk ook veel makkelijker uit te besteden dan video’s waar creativiteit voor nodig is. Voor video’s waar creatief over nagedacht moet worden, zal je aan de ene kant veel meer betalen, maar aan de andere kant is het ook veel moeilijker om eenheid te creëren binnen creatieve video’s. Iedereen heeft namelijk een andere creativiteit. 

Geld verdienen met YouTube

Werk uitbesteden? Aan wie dan?

Voor veel beginnende YouTubers, lijkt het niet makkelijk om mensen te vinden die hun video’s zouden kunnen maken in hun plaats. Nochtans zijn er velen die er wel bereid toe zijn. Het beste kan je beroep doen op freelancers. Dit zijn mensen die verschillende klussen kunnen doen in ruil voor een vergoeding. Elke freelancer heeft zijn eigen specialiteiten en zo zijn er dus ook freelancers die zich bezighouden met het maken van allerlei video’s. Via het internet kan je verschillende platformen vinden waar je freelancers kan aanstellen. Je kiest zelf uit wie je taak uitvoert en hoeveel je daarvoor wenst te betalen.

Zelf ben ik ook bezig met YouTube Cash Cow Channels en stel mijn team ter beschikking voor jullie. Deze diensten bied ik aan op Fiverr. Dus als je geïnteresseerd ben kunt je via deze link naar mijn profiel gaan en daar staan de beschikbare gigs die wij aanbieden.

Zijn er andere mogelijkheden?

Wanneer we het hebben over geld verdienen met YouTube, dan denkt iedereen meteen aan het geld dat je kan krijgen voor advertenties die YouTube op je video’s plaatst. Het is echter zo dat je op die manier al heel wat kijkers zal moeten hebben, voor je er effectief wat mee kan verdienen. Het zou fijn zijn mocht je met een beperkt aantal kijkers ook al wat kunnen verdienen. Affiliate marketing is de oplossing. 

In plaats van informatieve video’s te maken over allerlei onderwerpen, kan je ook video’s maken waarin je producten bespreekt en die met elkaar vergelijkt. Onder de video kan je dan een link plaatsen naar een website waar mensen het product kunnen bestellen. Heeft er iemand het product gekocht via jouw link? Dan ontvang jij een vergoeding voor het doorverwijzen van de klant. Dit verdienmodel zorgt ervoor dat je geen duizenden kijkers nodig hebt om toch al een mooie verloning te krijgen. Zelfs met enkele kijkers is het al mogelijk om een mooi rendement te halen op de video’s die je upload. Lijkt dit businessmodel jou interessant? Lees dan mijn Ultieme Affiliate Marketing Startgids!

BONUS TIP: cashcow channel leren opstarten

Het is voor de meesten wel duidelijk dat een cashcow kanaal er op lange termijn voor kan zorgen dat je een mooi inkomen uit je YouTube video’s haalt. Hoewel ik al enkele tips heb gegeven over het starten van zo’n money making machine, is het onmogelijk om alle relevante details hier met jullie te delen. Gelukkig is er wel iemand anders die al haar relevante kennis over geld verdienen met YouTube heeft gedeeld. In de Cash Cow Academy leer je hoe je zelf een eigen winstgevend YouTube Cashcow Channel kan starten. Je leert op welke manier je de video’s moet maken en hoe je het werk kan uitbesteden. Daarnaast geven ze heel wat tips in verband met het runnen van meerdere YouTube kanalen, die er samen voor zorgen dat je een stabiel bovengemiddeld inkomen verdient.

Geld verdienen met YouTube is makkelijker dan je denkt, zolang je het maar op de juiste manier aanpakt. Trap vooral niet in de val om meteen op te geven, maar blijf volharden. Maak kwalitatieve video’s die anderen aanspreken. Enkel op die manier kan je een winstgevend kanaal bouwen. De Cash Cow Academy kan jou bijstaan bij het bereiken van je online doelen. Ik raad dus zeker aan om daar een kijkje te nemen.

Om jullie maximale waarde te kunnen bieden heb ik van de Cashcow Academy een eigen kortingscode gekregen van €200,- die jullie kunnen gebruiken!

>> Klik hier om naar de afrekenpagina te gaan met onze automatische kortingscode <<

Over de schrijver
Mijn naam is Jordi en ben nu iets langer dan 3 jaar bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en online ondernemen. Op financefriend.nl ga ik jou helpen succes te bereiken!
Reactie plaatsen